A ZESZ szinte teljes körű szakellátást végez, rendeléseink többsége munkanapokon 8:00 – 20:00 között elérhető, munkatársaink sokszor kiemelkedően sok beteget látnak el egy rendelés alatt, így előfordulhat, hogy megnövekszik a várakozási idő. Kérjük, amennyiben lehetséges, vegyék igénybe az előjegyzés lehetőségét (Betegirányításon, telefonon vagy interneten keresztül).

Mind az Örs vezér tere 23., mind a Hermina út 7. alatti szakrendelőnkben Központi Betegirányítás működik 7:30 – 19:30 között, itt lehet bejelentkezni a szakrendelésekre, kivéve: a laboratóriumi vizsgálatra, gyógytornára, fizikoterápiás kezelésre, a háziorvosokhoz, fogorvosokhoz, foglalkozás-egészségügyi orvoshoz érkező betegeket (ők közvetlenül jelentkeznek az ellátó helyen).

Jogszabályi előírás szerint vannak olyan rendelések, amelyeket csak beutalóval vehetnek igénybe: Angiológia, Kardiológia, EKG, Diabetológia, Ortopédia, Reumatológia-Osteoporosis, Ideggyógyászat, Labor vagy Röntgen és Ultrahang vizsgálatok. A gyermek szakrendelések közül az Ortopédia, Kardiológia, Tüdőgyógyászat, Csecsemő- és Gyermekgyógyászat, Labor és Röntgen szintén beutalóval vehető igénybe.

A betegirányításon történő bejelentkezést megkönnyíti, ha a sorban állás alatt előkészítik a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát, valamint (ha szükséges) beutalót, vagy az előző ellátáskor kapott ambuláns lapot. Jogszabályi előírás, hogy az ellátás előtt megfelelően azonosítsuk a beteget. A betegirányításon dolgozó kolléganőink elkérhetik a telefonos elérhetőségeiket. Erre azért van szükség, hogy ha elmarad egy rendelés, az előjegyzett betegeket értesíteni tudjuk, lehetőség szerint rögtön felajánlva egy másik időpontot. Kérjük, olyan telefonszámot adjanak meg, amelyen napközben el tudjuk érni Önöket.

Az Intézményben kihelyezett beléptető oszlopokat a ZESZ dolgozói használják a munkaidő rögzítésére, ezért kérjük, hogy orvoshoz való bejelentkezésre ne használják, illetve a gyermekeknek ne engedjék a gombok nyomogatását!

Vannak olyan ellátások, amelyekhez előző leletekre van szükség, ebben a háziorvosok és a szakorvosok is a segítségükre lesznek.

Bizonyos vizsgálatokat éhgyomorra kell elvégezni, de néhány betegnél gondot okozhat az, ha nem tudnak a vizsgálat után rögtön enni. Ezért kérjük, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal némi enni- és innivalót. Fontos, hogy víz mindig legyen Önöknél a nyári hőségben! Néhány vizsgálat előtt ilyenkor is be lehet venni a gyógyszereket (pl. vérnyomáscsökkentő), de erről mindig kérdezze meg a vizsgálatra beutaló orvosát!

Az ellátás igénybe vétele előtt célszerű érdeklődni a betegirányításon az előjegyzési lehetőségekről. A szakrendelések többségénél igénybe lehet venni az előjegyzést, így jobban tervezhető az ellátás. Ehhez kérjük, készítse elő a TAJ kártyáját.

Előjegyzés kérhető a Betegirányításon személyesen és telefonon a 06-1/469-46-98 számon. Itt egyszerre három kolléganő várja a hívásokat, de gyakran előfordul a hívások „torlódása”, emiatt sokszor várakozni kell a kapcsolásra.

Az Örs vezér terei rendelőbe érkező betegeknek lehetőségük van a gépkocsival történő parkolásra. Megérkezéskor a sorompónál kapnak egy parkolójegyet. Az ellátás végén jelezni kell az orvosnak vagy asszisztensnek, hogy gépkocsival érkeztek, az ellátótól kapnak egy „Értékcsekket”, ami 2 óra ingyen parkolásra jogosít. (Ennek felhasználása a parkolóóra mellett ki van írva, de a portás is segítséget nyújt hozzá.) Amennyiben elmarad a rendelés, a parkolás 10 percen belül ingyenes.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a https://www.zesz.hu honlapon folyamatosan elérhetőek a rendelőre vonatkozó aktuális információk.

Amennyiben bármilyen kérdésük, észrevételük van a szakrendelővel kapcsolatosan, kérjük, jelezze írásban a szakrendelők földszintjén található „Vélemények, javaslatok” postaládába bedobva, vagy a kapcsolat@zesz.hu e-mail címen.

Ha időpontom van, be kell e jelentkeznem a betegirányítóban?

Igen mindemegjelenés alkalmával be kell jelentkezni a betegirányítóban beutaló, lakcímkártya, személyi igazolvány és TAJ kártya szükséges hozzá. KIVÉTEL: Nem kell bejelentkezni a laborba, fizikoterápia esetén illetve a háziorvoshoz és fogorvoshoz.

Ki a területileg illetékes háziorvosom, fogorvosom, védőnőm, gyermek háziorvosom?

Kérjük használja a weboldal kereső szolgáltatását.

Az osztályokon belül le vannak e osztva az orvosok utcára, címre?

Nincsenek felosztva. Az első üres időpontot ajánlja fel a kolléganőnk ill. ha a Ön jelzi hogy melyik szakterülete, illetve orvoshoz szeretne menni, akkor az alapján tud időpontot előjegyezni.

Terheléses vércukorra kell e időpont, mikor, hol és kitől kérhetek?

Terheléses vércukor vizsgálatot Központi Laborunkba végzünk, beutaló alapján, hétfőtől péntekig. Házi orvosi beutalóval érkező betegeink részére nem szükséges időpont egyeztetés, nőgyógyászati beutalóval érkező betegeink a Központi Labor betegfelvételi ablakánál tudnak személyesen időpontot egyeztetni, illetve telefonon, emailen.

Labor időpontos e?

Nem, előjegyzés nélkül lehet jönni mindennap 7-10 óra között, beutalóval. Laborvizsgálathoz nem szükséges bejelentkezni a betegirányítóban.

EKG-ra kell időpontot kérni?

Nem szükséges időpontot kérni. Beutaló szükséges a rendelés igénybevételéhez.

A csípőszűrés időpontos e és hogy lehet menni?

A 6 hetes csipőszűrésre nem szükséges időpont, beutaló köteles a rendelés. Kérjük a rendelési időnkről tájékozódjon a honlapunkról.

Mikor van a laborban leletkiadás?

Mindennap 16-19 óráig lehet átvenni az elkészült labor eredményeket, TAJ kártya és a kapott vonalkód bemutatásával.

A röntgenbe hány órától hányig lehet jelentkezni?

Szakrendelőnk 7-20 óráig tart nyitva. Ebben az időpontban szakrendeléseink, diagnosztikai lehetőségeink folyamatosan elérhetőek. A pontos rendelési időkről, előjegyzésről tájékozódjon honlapunkról.

A laborba hány órától hányig lehet menni?

Mindennap 7-10 óra között, beutalóval lehet igénybevenni a labort. Laborvizsgálathoz nem szükséges bejelentkezni a betegirányítóban.

Melyik orvos mikor rendel?

Kérjük használja a weboldalunkon a szakrendelések menüpontot. Ott meg tudja tekinteni melyik telephelyünkön mikor mely szakmában mikor rendelnek szakorvosaink.

Van e fizetős labor?

Laborunk szolgáltatásai NEAK finanszírozottak, házi orvosi, szakorvosi beutalóval lehet igénybevenni. Vannak olyan vizsgálatok, melyeket laborunk külső Szolgáltató által tud elvégeztetni, ezekért a vizsgálatokért a Térítési díjszabás alapján szükséges fizetni. Hermina úti telephelyünkön a Synlab által mükődtetett vérvételi hely található. Áraikról tájékozódhat a Synlab Kft. honlapján.

A 98-as számon hova lehet időpontot kérni?

Örs vezér tere telephelyünkre a 06 1 469 4698 számon tud előjegyzési időpontot kérni. Hermina úti telephelyünkre a 06 1 469 3800 számon lehet előjegyzést kérni.

Mi számít akut esetnek az adott osztályon?

Minden rendelésünkön a szakrendelés vezető főorvos döntése alapján lehet akut esetek rögzíteni.

Meddig érvényes a háziorvosi beutaló?

A beutalók 90 napig érvényesek.

Miért kell minden alkalommal TAJ és lakcímkártya?

A 97/CLIV. Egészségügyi törvény 26. § 1. és 2. bekezdése szabályozza az egészségügyi ellátás igénybevételéhez kötelezően előírt személyi azonosító adatok bemutatását minden esetben.

Miért nem működik az előjegyzés felület?

Az online előjegyzés fejlesztése folyamatban van, szíves türelmüket kérjük. Reméljük ez a szolgáltatásunk is hamarosan elérhető lesz.

Hogy jutok be leghamarabb egy-egy osztályra?

Rendeléseinket előjegyzés alapján tudják igénybe venni Betegink. Kérjük az előjegyzési lehetőségekről tájékozódjon honlapunkról.

Melyik osztály beutaló köteles?

Szakrendeléseink rendelési ideje mellett feltüntettük, mely rendelések beutaló kötelesek.

Ki helyettesíti a szabadságon lévő orvost?

A szakrendelés másik orvosa.

Rosszul vagyok hova mehetek?

Felnőtt éjszakai, vasár és ünnepnapi ügyelet a Hermina út 7. telephelyünkön található 06 1 220 6693 számon lehet elérni. A gyermek éjszakai, vasár- és ünnepnapi ügyelet elérhetősége 06 349 8601 és 06 1 349 8603. Felnőtt délközi ügyeletünk az Örs vezér tér 23. alatt a 2. emelet 221. szobában található. Kérjük tájékozódjon a további ügyeleti lehetőségekről honlapunk Ügyeletek menüpontjából.

Hogy hívjam ki a háziorvosomat?

Kérjük vegye igénybe weboldalunk háziorvos kereső szolgáltatását, ahol megtalálja az Ön orvosának rendelési idejét, elérhetőségét.

Kell e háziorvoshoz időpont?

A házi orvosokhoz általában nem szükséges időpontot kérni, azonban javasoljuk vegye fel a kapcsolatot házi orvosával ennek egyeztetése céljából

Gyógytornára, fizikoterápiára, fényterápiára hogy tudok időpontot kérni?

Ezek a rendelésenikre beutalóval, ambulánslappal, kezelőlappal együtt személyesen tud időpontot egyeztetni kollégainkkal.

Miért kell az ambulánslap, amikor úgyis benne van a gépben?

Önt beutaló köteles szakrendelésünk orvosa kontroll vizsgálatra rendelte vissza. Az ambuláns lap 90 napig beutalóként szolgál.

Mikor nyit és meddig van nyitva a betegirányítás?

Betegirányításunk 7:30-20 óráig áll az Önök rendelkezésére. Az utolsó beteg felvételére a biztonságos és minőségi beteg ellátás érdekében 19:30 óráig van lehetőség

Hány óráig tart a rendelés?

Szakrendelőnk hétfőtől péntekig 7-20 óráig áll az Önök rendelkezésére. Az egyes rendelések pontos idejéről a szakrendeléseink menü pont alatt tájékozódhat.

Miért nem lehet 19:30 után bejelentkezni?

Szakrendelőnk nyitvatartási rendje 7-20 óráig tart. A biztonságos és minőségi beteg ellátás érdekében az utolsó beteget 19:30 órakor tudjuk felvenni.

Miért van lezárva a rendelés?

Annak érdekében, hogy betegeinket a legmagassabb minőségi ellátásban tudjuk részesíteni amennyiben a rendelést végző orvosnál sokan várakoznak a betegfelvételt lezárjuk a szakrendelést végző orvos kérésére.

Benne vagyok a gépben minek a papírok?

A 97/CLIV. Egészségügyi törvény 26. § 1. és 2. bekezdése szabályozza az egészségügyi ellátás igénybevételéhez kötelezően előírt személyi azonosító adatok bemutatását minden esetben.

Mikor van szabadságon a háziorvosom?

Kérjük tájékozódjon házi orvosától a szabadságot és a helyettesítést illetően.

Meddig érvényes a sürgősségi beutalóm?

Az Ön kezelőorvosa úgy ítélte meg, hogy sürgősségi beutalásra, konziliumra van szüksége más szakorvosnál. A sürgösségi beutalóval aznap, soronkivűl látják el betegeinket.

Milyen panaszokkal lehet menni az ügyeletre?

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy sürgős orvosi ellátásra van szüksége keresse fel az ügyeletes kórházat, felnőtt vagy gyermek ügyeletet vagy hívjon mentőt.