Tisztelt Lakosok, Kedves Betegeink!

2020.03.20.

Tisztelt Lakosok, Kedves Betegeink!

Az egészségügyi veszélyhelyzet korábbi kihirdetése mellett a március 11-én este az EMMI minisztere által küldött felhívásnak megfelelően a ZESZ mindkét rendelője hétfő reggeltől átállt a korlátozott működésre, azaz csak a sürgős szükség eseteit (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében végzett ellátás) látjuk el oly módon, hogy egykapus betegbeengedés mellett az épületek előtt felállított sátrakban előszűrést végzünk, mellyel a koronavírus gyanús betegeket próbáljuk észlelni.
Mivel a fenti miniszteri intézkedés a 65 évnél idősebb kollégák munka alóli mentesítését is érintette, így hétfőtől 36 orvos kollégával kevesebben látjuk el a szakrendelőben feladatainkat.

E két intézkedés érdekében a két szakrendelő bizonyos területeit keddi naptól összevonjuk. A Hermina úti szakrendelőben marad az ügyeleti ellátás, az alapellátás és a fogászati akut ellátás. Kedden még itt történik az előjegyzett betegek laborvizsgálata is. Minden más szakrendelést az Örs vezér téri szakrendelőnkbe összpontosítunk, ahol megpróbáljuk biztosítani az intézkedéseknek megfelelően a legtöbb szakmai akut ellátását, folyamatos üzemmódban. 

Természetesen a tervezett működés feltételei akár órák alatt is változhatnak, de ezekről a változásokról igyekszünk folyamatosan pontos tájékoztatást adni.

A koronavírus fertőzés elleni védekezés és megelőzés fokozott odafigyelést igényel. Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el és tartsák be az alábbiakat!

Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Amennyiben lehetséges, csak sürgős, halaszthatatlan vizsgálat esetén jöjjön Szakrendelőnkbe.
Amennyiben köhög, lázas, maradjon otthon és telefonon hívja háziorvosát a sajtóban közölt módon.
Amennyiben enyhe, náthás tünetei vannak (köhögés, tüsszentés), lehetőleg viseljen szájmaszkot.
Várakozás közben lehetőleg ne álljanak közel egymáshoz.
Fokozott figyelmet fordítson a kézhigiéniára: gyakran és alaposan mosson kezet szappannal, lehetőség szerint fertőtlenítse is több alkalommal kezeit.
Laborvizsgálatra a nagyobb tömeg elkerülése érdekében online vagy telefonon foglaljon időpontot!

Kérjük a fentiek betartását az Ön saját, betegtársai és az egészségügyi dolgozók érdekében!

További információkat talál: https://koronavirus.gov.hu/

Köszönjük!

Dr. Nagy András Csaba
igazgató főorvos