Zuglói Egészségügyi Szolgálat
You are here: Főoldal

Örs vezér tere 23.
Nyitva: H-P: 7.00-20.00
Tel.: +36 1 469-4600
Betegfelvétel: 7.30-19.30
Lab.vérvétel: 7.00-9.00

Hermina út 7.
Nyitva: H-P: 7.00-20.00
Tel.: +36 1 469-3800
Betegfelvétel: 7.30-19.30
Lab.vérvétel: 7.00-9.00

Hírek, aktualitások

Ultrahangra időpontot a 469 46 51-es (Örs vezér téri rendelő) vagy a 469 38 19-es (Hermina úti rendelő) telefonszámon lehet kérni. Háziorvoshoz, Fogászatra az adott orvos ad időpontot.

Előjegyzés szakrendelésekre: +36 1 469-4698
Kérem a TAJ kártyát készítse elő!

Tüdőszűrő állomás

2018.12.10

Tisztelt Lakosság!

A Tüdőgondozó és a Tüdőszűrő állomás (Amerikai út 50.) 2018.december 22 - 2019.január 1-ig nem fogad betegeket illetve lakosokat. Január 2-tól a szokásos rendelési időben várjuk régi és új betegeinket.

Megértésüket köszönjük!

Októberben nyílik a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

2018.09.20

A Hermina úti szakrendelőben nyílik az az egészségfejlesztési iroda, mely az egészségmegőrzésében nyújt majd segítséget a kerület lakóinak. Az önkormányzat a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív program 90 millió forintos támogatásából valósítja meg és működteti az irodát. A pályázati program két évre szól, a támogatásból megújul a szakrendelő tanácsterme és két másik helyiség. Ehhez hasonló iroda már több tucat található az ország kisvárosaiban, ezek tapasztalatait is figyelembe vette a ZESZ a sikeres pályázat elkészítésekor.

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda (ZEFI) a háziorvosokkal együttműködve, népegészségügyi szakemberek bevonásával lép majd fel az egészségtelen táplálkozás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, valamint a szenvedélybetegségek káros hatásai (dohányzás, alkohol és kábítószer használat) ellen. A munkát dietetikusok, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek és szakorvosok segítik.

Az iroda bejelentkezés alapján fogadja majd az állapotfelvételre vagy tanácsadásra jelentkezőket, de a ZEFI részt vesz majd a kerület valamennyi rendezvényén, illetve külön egészségnapokat is szervez a zuglóiaknak. Emellett rendszeres, életvitelszintű testmozgást és táplálkozást ösztönző közösségi programokat is szervez a kerület lakosai számára. Az iroda az életmódváltó program keretében állapotfelméréseket, táplálkozási és életmód-tanácsadást, hipertónia-, diabétesz-, lisztérzékeny klubokat, gyógytornászok által koordinált tornákat, dohányzásleszoktató tréninget, kiégés és életkészség tréninget, gyalogló klubot és szülőklubot tervez. Az állapotfelmérések eredményétől függően a programban részt vevő személyt háziorvoshoz vagy egyéb szakemberekhez irányítják. Az iroda a Zuglói Egészségmegőrző Modell folytatásaként segítséget nyújt, hogy még több embert be lehessen vonni a különféle prevenciós szűrőprogramokba. Az új iroda segíteni fogja a kerületben működő egészségmegőrzéssel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket és klubokat is.

Fejlesztések az Egészséges Budapest Program keretében

2018.02.21

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat az Egészséges Budapest Program keretében 511.740.000,-Ft összegű állami támogatásban (1673/2017. (IX. 21.) Korm. határozat) részesül 2017-2019. közötti időszakban direkt digitális röntgen technológia több telephelyen történő kiépítésére és integrációjára, valamint informatikai eszközök és hálózat korszerűsítésére.

A direkt digitális röntgen technológia bevezetése a betegek számára rövidebb várakozási időt, kisebb sugárterhelést, pontosabb diagnózist, a szolgáltató számára kisebb működtetési és karbantartási költséget eredményez. A kiépítendő technológia teljes mértékben kielégíti a telemedicina és az EESZT által támasztott Digitális képtovábbítási és távkonzíliumi követelményeket.

A megvalósítandó informatikai fejlesztések (hardver, szoftver, szerver, hálózat) csökkentik a betegek várakozási idejét, az ebből adódó frusztrációkat, ezen keresztül növelik a betegutak szervezésének hatékonyságát, valamint a betegelégedettségi és dolgozói elégedettségi mutatókat is. A teljes kerületre vonatkoztatva javul az alapellátás és a szakellátás együttműködése, kommunikációja.